det går troll


bild: inspirerande bad. saknar källa
Vilken dag! igår 08:00 var vi och hämtade den tegeltransportör som vi hyrt för att få upp allt tegel på taket. Väldigt mysigt då regnet stog som spön i backen, right. Monterad och klar skulle vi sätta igång, halvvägs upp så stannaden den.. stendöd. Efter någon timme dök de upp med en ny. Såklart funkade inte den heller?! Han från hyrfirman började ifrågasätta elen och kollade säkringar etc. Den funkade självklart då det var de första vi kollat, men han gav sig inte. Efter ytterligare några timmar så dök den tredje transportören upp, och funkade! (så visst var det inte elen det var fel på). På väg upp så går nu vajen av!! Det händer ju inte... Men efter lite trix och fix så lagade vi den. Nästan hela dagen hade nu gått och mörkret nalkas som ni vet rätt fort nuförtiden. Men det är galet, vi har världens finaste änglar till grannar! Tror ni inte M kommer ut och hjäper oss att släpa dessa blytunga betongplattor. Tre byggare på taket, två som släpar och jag som styr transportören. Däremellan skall tilläggas att söta A, kom ut med en kanna kaffe och kakor när vi slet som mest. De är bäst! En bra dag trots allt. Regnet nådde aldrig ut till Värmdö. Vi hann släpa bort murbruk som stod ivägen. Köpte nya balkongpelare då vi reklamerat de förra. Släpat skräp. Slutet gott allting gott. Nu iväg till Hem och Villa mässan! Vi kanske ses!

Kommentarer

Å så härligt med goda grannar! Och vad jobbigt att halva dagen gått. men man får göra det bästa av det man har!
Brunkullan sa…
Ha så kul på mässan!! Spännande att se att ni kommit en bit på väg:-)
Ser mycket vackert ut på bild i alla fall!!

Susanne
Mia sa…
Det är så typiskt!! Frustrerande men ni klarade ju upp det bra och goa grannar verkar ni ju få också! Ser kanonfint ut! Hälsningar Mia (följer bygget med spänning!)
Anonym sa…
Jag var på mässan idag!!!!
Ingen aning om hur du ser ut... =) Kanske stod vi jämte varandra och suktade efter något vackert...

Tur att ni får så fina grannar.
Mrs M sa…
Schysst med så snälla grannar! Tur att det inte var de som var struliga, transportören behöver ni inte träffa lika ofta :D!
Längtar efter rapport av mässan.
Kram och trevlig helg!
Anonym sa…
Hoppas att du hittade mer på mässan än jag som tyckte att den var i det närmaste usel.
Åhhh,det er så spennende å følge med dere,synd at det gikk så lang tid med taksteinen.....kjedelig for dere,fulle av arbeidslysst som dere var ! Håper det går bra da,og at dere har en fin tur på messen :) Jeg følger spent med,videre :)
syster doris sa…
NI är så otroligt kreativa och tuffa. Jag har aldrig stött på några så genomtänkta och medvetna husbyggare. Det är så kul att följa er. Tack att man får även om man inte känner er.
Nu undrar jag om det är ok att jag får länka dig till min blogg Syster doris.

Varma höstiga hälsningar o fortsatt lycka
Engsroom sa…
Det låter som ett äventyr tur att det ordande sig till slut. Hoppas du hade det kul på mässan.
Ella
Å så koselig og flott gjordt av dine naboer og hjelpe til! Det er jo så typisk at noe sånt skjer, når man trnger det minst mener jeg. Nydelig bilde du viser i dag, så serent og rolig. Jeg kommer tilbake for å få nytt om messen!
Aina
Livingroom sa…
Vad fint ni får det! Ett stort projekt som kräver sin tid kan jag tro men slutresultatet verkar bli fantastiskt!
Det ska inte gå för lätt....Hoppas ni hade det bra på mässan! Kram!
Anonym sa…
Skönt att få så goda grannar. Hoppas du hade trevligt på mässan, själv stod jag och jobbade i en av montrarna hela mässan igenom. Kanske vi träffades vem vet.

Fint får ni i alle fall. Lycka till i veckan...

Mvh
Linda Moberg
dreamhouse sa…
alla: ååh vad ni är fantastiska som lämnar så rara hälsningar! mässrapport kommer snart!! massa kram

syster doris: du får gärna länka! välkommer hit och kul att du kikar in!!
dreamhouse sa…
linda moberg: spännande! hmm det kanske vi gjorde, vem vet..;)

Populära inlägg